Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Újabb siker

Újabb siker

2017-06-03 21:35

Bp. Honvéd-MFA - DVSC/DLA 2-0

Az elmúlt heti szünet után ismét pályára lépett akadémiánk U16-os csapata is. Az ellenfél a debreceniek Labdarúgó Akadémiája volt. A vendégek együttesét az a Kondás Elemér irányította, aki a Debrecen felnőtt csapatával 2 bajnoki címet és 2 Magyar Kupát nyert. Gyorsan, már a 10. percben megszereztük a vezetést, Fogarassy Máté góljával és továbbra is uraltuk a játékot, de több gólt nem sikerült szereznünk az első 45 percben. A második félidőben is mi irányítottuk a játékot és a félidő közepén, egy korszerű támadás végén, Hajnal Geri góljával már kétgólos előnyre tettünk szert. Ezt követően is akadtak gólszerzési lehetőségeink, de több gól már nem esett a találkozón, maradt a 2-0-ás győzelem.

Jelenleg csapatunk a 3. helyen áll 39 ponttal, a 42 pontos MTK és a szintén 42 pontos Illés Akadémia mögött. Szombaton, a Fáy utcában a Vasas Kubala Akadémia lesz az együttes ellenfele. A piros-kékek jelenleg a tabella 5. helyét foglalják el 28 ponttal.

 

Bp. Honvéd-MFA - DVSC/DLA   2-0 (1-0)

Bozsik Stadion, műfüves pálya, vezette: Moldván István (Bíró Zsolt és Péli Zsombor)

Gólszerzők: Fogarassy M (10', 1-0),  Hajnal G. (71’, 2-0)

 

Bp. Honvéd-MFA: Schritt - Constantino, Juhász Zs., Nagy B., Mucsányi (Tóth R. 67') - Zvara  -Kecskeméti P. (Májer P. 83'), Kóródi - Hajnal (Szabó D.74' ), Fogarassy (Komisszár 83' ), László D. (Csörgő 67').

Edző: Somogyi Krisztián

 

GÓLOK

10'  Hajnal Geri oldalszabadrúgását követően, a hosszú oldalra átívelt labdát Fogarassy Máté juttatta a debreceni kapuba.  1-0

71'  Constantino szerelt egy vendég támadást, majd egyből indította Fogarassyt a jobboldalon, Máté bejátszotta a labdát a védők mögé beinduló Kecskeméti Petinek, középpályásunk tovább tolta balra és az érkező Hajnal Gergely a hálóba lőtte a labdát. Szép, korszerű támadás volt, pontos befejezéssel.  2-0

 

Somogyi Krisztián: - Azt a fajta elánt láttam a játékosokon, amit a két héttel ezelőtti utolsó bajnoki meccsünkön volt. Sokat jelentett, hogy viszonylag hamar vezetést tudtunk szerezni. Ez megnyugtatta a csapatot, illetve az jött le az első percekben, hogy alapvetően az ellenfelünk szeretné szervezett védekezésre helyezni az alaphangsúlyukat. Ez a góllal felülíródott bizonyos értelemben és nekünk adott egy önbizalmat, az ellenfélnek pedig ugye az eredmény tekintetében bizonyos változtatásokat kellett hozni.

- Vezettünk a szünetben és a második játékrész felénél a 71. percben, növeltük is az előnyünket. Összességében mennyire voltál elégedett a ma látottakkal?

- Fontos volt, hogy a második félidőben tudtuk az előnyünket növelni és utána szép számú gólhelyzetet tudtunk kidolgozni, de ezekből már nem tudtuk gólt, gólokat szerezni. Összességében azt mondhatom, hogy elégedetten nyugtázhatom a mai teljesítményünket, mind a védekezés, mind a támadás tekintetében, mind pedig azokkal, akik a kispadról beszállva hozzá tudtak tenni a csapat teljesítményéhez.

- Közeledünk a szezon végéhez, hogy látod a csapatot, elérhetjük-e az általad kitűzött célt?

- Bár azt az elvet valljuk, ha jó játékosaink vannak, akkor jó csapatunk van, akkor legyünk versenyben a bajnoki címért, de sokszor hangoztattam már, hogy nekünk nem ez az elsődleges célkitűzésünk. Egy második, harmadik helyen álló vagy akár egy nyolcadik helyezett csapatban is lehetnek tehetséges játékosok. Itt van például a Debrecen, amelynek 4 korosztályos válogatott játékosa van, tehát egy csapat teljesítménye nem feltétlenül tükrözi vissza az egyéneknek az összteljesítményét. Nekünk továbbra is az a feladatunk, hogy azt lássuk viszont, hogy az első csapatunkban szép számmal, a Honvéd kötelékéből kijövő játékosok, kellő felvértezéssel tudjanak szerepet kapni.

- Mindenképpen említést érdemel, hogy az ellenfél kispadján Kondás Elemér ült, aki a közelmúltban a DVSC felnőtt csapatát irányította és felkérték, hogy a bajnoki hajrában segítse az akadémia U16-os csapatát.

- Kívülállóként is látszott, hogy nem úgy működik a Debrecen utánpótlása eredményesség tekintetében, mint ahogy azt megszokhattuk. Hogy ez a helyzet javuljon, egy lokálpatrióta, ős debreceni kötődésű edzőt tudtak megnyerni maguknak azért, hogy ezt az estleges rosszabb szériát megpróbálják kiküszöbölni. Szerintem a játékosoknak ez üdvözítő, hogy egy magyar bajnok edző segíti az ő munkájukat és még nagyobb értéket ad annak, hogy ilyen szereplők vannak jelen az utánpótlás mérkőzéseken. 

 

Maros József, Somogyi Krisztián

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 28 60
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 28 57
3 PUSKÁS AKADÉMIA FC 28 47
4 MTK BUDAPEST 28 44
5 FERENCVÁROSI TC 28 44
6 VIDEOTON FC 29 43
7 DVSC-DLA 28 19
8 ETO FC GYŐR 29 10
fotók
Budapest Honvéd - Sporting CP (U17) Budapest Honvéd - Sporting CP (U17) Budapest Honvéd - Sporting CP (U17)
friss hírek
facebook