Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Egy pont Győrből

Egy pont Győrből

2017-06-03 21:34

ETO FC Győr - Bp. Honvéd-MFA 0-0

Hamarosan véget ér U19-es csapatunk számára az idei bajnokság. Addig azonban a győri mérkőzést követően még 3 mérkőzés vár a fiúkra. Sajnos nagy esélyt szalasztottunk el ezzel a döntetlennel, egyrészt mert az utolsó helyezett ETO-val játszottunk döntetlent, másrészt pedig az előttünk 4 pont előnnyel álló Ferencváros, 2-0-ás vereséget szenvedett a Vasas csapatától. Szendrei Norbi Horvátországban az Eb-n szerepel az U17-es válogatottal, így ő továbbra sem lehetett a csapattal.

Fásultan kezdtünk, ellenfelünk fölénybe került, de a félidő közepéhez érkezve kiegyenlítettebb lett a játék. Mindkét gárda előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, de ezeket a csapatok nem tudták kihasználni.

A második játékrész vége hozott igazán izgalmas perceket a számunkra. Átvettük a játék irányítást, helyzeteket dolgoztunk ki, de miután a játékvezető pillanatok alatt két piros lapot mutatott fel Stoiacovici Dávidnak és Bence Szilárdnak, kevés esélyünk volt a győzelem megszerzésére. Ettől kezdve viszont az iksz megőrzése volt a cél, ami végül sikerült is.

Mivel a Fradi kikapott, mi pedig egy pontot szereztünk így a két csapat között 3 pontra csökkent a különbség. Szombaton ez ledolgozható, hiszen 10 órakor a Bozsik Stadionban a Ferencváros csapatát fogadjuk. Az igazsághoz tartozik, hogy a zöld-fehérek egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint mi.

 

ETO FC Győr - Bp. Honvéd-MFA  0-0

Győr, ETO Park, vezette: Kiss László (Széplábi Károly és Lovas Attila)

 

Bp. Honvéd-MFA: Berla - Cseh, Bence, Banó-Szabó (Szabó P. 88'), Hegedűs M. (Bodrogi 72'), Erdélyi (Novák R. 66'), Stoiacovici, Kovács N., Májer M. (Váczi 88'), Nagy G. (Gajda 46'),  Falusy

Edző: Simon Miklós

 

Kiállítva:  Stoiacovici Dávid (87'),  Bence Szilárd (87').

 

Simon Miklós: - Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, ma egy kifejezetten jól felkészített, nagyon jó felfogásban játszó Győr ellen meccseltünk. Jäkl Anti kollégám, jól feltérképezett minket, folyamatosan nyomás alatt tartottak és nem nagyon tudtunk kibontakozni, sok hibával és kicsit fásultan játszottunk. Ezt az első félidő közepén egy kicsit áttörtük, voltak helyzeteink, ugyanakkor a hazaiak előtt is adódtak lehetőségek. Sok olyan momentum volt a találkozón, amely akár mindkét csapat számára eldönthette volna a mérkőzést.

- Érdekes 2. félidőt és végjátékot hozott a mérkőzés.

- Igen, a mérkőzés vége felé érkezve, úgy éreztem, hogy nyomtunk és kifejezetten nagy helyzeteink is voltak, amit szerettünk volna gólra váltani, de számomra érthetetlen módon a játékvezető úr 2 játékosunknak is felmutatta a piros lapot. Sajnos ez jelentősen befolyásolta, ha nem is az eredmény alakulását, de a mérkőzés további alakulását viszont igen. A két kiállítás után azt gondolom a 0-0 megtartása volt az elsődleges célunk. Reálisnak tartom a döntetlen, kifejezetten jó és nehéz ellenfél volt a Győr.

- Stoiacovici Dávid és Gajda Márkó az utánpótlás válogatott tagjaként, egy kínai tornára utazik. Hogy fogadtad a hírt és a két játékosunk meghívását?

- Nagyon szomorú vagyok, hiszen ebben a csapatban több válogatott szintű játékos van, mint kettő. Nagyon-nagyon remélem, hogy a jövőben a mérkőzéseinket megtekintik a válogatott szakemberei és akkor fognak még választani a srácok közül, mert mint mentálisan, mint technikailag, mint taktikailag úgy érzem, hogy lehetne még választani közülük. Azt viszont nyilván meg kell hagyni, hogy ez az ő döntésük.

 

Maros József, Simon Miklós

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 28 60
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 28 57
3 PUSKÁS AKADÉMIA FC 28 47
4 MTK BUDAPEST 28 44
5 FERENCVÁROSI TC 28 44
6 VIDEOTON FC 29 43
7 DVSC-DLA 28 19
8 ETO FC GYŐR 29 10
fotók
Budapest Honvéd - Sporting CP (U17) Budapest Honvéd - Sporting CP (U17) Budapest Honvéd - Sporting CP (U17)
friss hírek
facebook