Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Jó játékkal bravúros győzelem Felcsúton

Jó játékkal bravúros győzelem Felcsúton

2017-05-07 21:03

Puskás Akadémia - Bp. Honvéd-MFA 2-3

Újabb rangadó várt U19-es csapatunkra. Az elmúlt heti szombathelyi pontszerzés (2-2) után, szombaton Felcsútra látogattunk, a 7. helyen álló Puskás Akadémia várt a mieinkre.

Későn ébredtünk és sajnos korán, már a 6. percben egy összjáték után szerzett vezetést a hazai gárda, Suscsák Máté góljával. 15 perc elteltével elkezdtünk "éledezni", amit jól mutat, hogy Hegedűs Márk alig fejelt fölé. A 26. percben majdnem egyenlítettünk, Bíró Ákos a felső lécet találta el. Ekkor a hazaiakban nem volt igazi átütőerő és emellett a védelmünk is remekül zárt. Gól ebben a játékrészben már nem esett, így egy gólos előnnyel tértek pihenőre a csapatok.

A második játékrész első negyedórája 4 gólt is hozott. Fantasztikusan kezdtük, előbb Hegedűs Márk egy szép bicikli csellel csapta be őrzőjét, beadott labdáját Kovács Nikolász remek csukafejessel küldte a kapuba. 3 perc múlva, a 49. percben Májer Milu lőtt a léc alá. A gólok sorának még nem volt vége. Magyari Szilárd előbb kihagyta a büntetőt, majd a Berla Ati által kiütött labdát, a hazai játékos másodszorra már nem hibázta el. Nagy harc kezdődött a győztes gólért, ami nekünk sikerült, miután az 56. percben Bíró Ákos lőtt kavarodás után a jobb sarokba. A mérkőzés végére fölénybe kerültünk és akár nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna, mert néhány esetben csak a szerencse mentette meg a fehér mezes hazaiakat a góltól. 

Ezzel a győzelemmel a csapat a 2. helyen áll. Legközelebb szerdán 10 órakor az MTK, szombaton 10 órakor pedig a Vasas látogat a Bozsik Stadionba.

 

Puskás Akadémia - Bp. Honvéd-MFA   2-3 (1-0)

Felcsút, Akadémiai füves pálya, Vezette: Péli Ábel (Bíró Roland és Berendi Tamás)

Gólszerzők: Suscsák (6', 1-0), Kovács N. (46', 1-1), Májer (49', 1-2), Magyari Sz. (53', 2-2), Bíró Á. (56', 2-3)

 

Honvéd-MFA: Berla - Cseh, Bence, Banó-Szabó (Szabó P.66'), Bíró Á. (Stoiacovici 61'), Hegedűs, Erdélyi,

Kovács N., Májer M. (Király O.87'), Nagy G., Király Á. (Novák R.66').

Edző: Simon Miklós

 

GÓLOK

6' Suscsák Máté Keményffyvel játszott össze és a visszakapott labdát 11 méterről lőtte a jobb sarokba.1-0

46'  Hegedűs Márk egy gyönyörű bicikli csellel ment el a baloldalon, középre adta a labdát és az érkező Kovács Nikolász  előrevetődve, 4 méterről fejelte a kapu közepébe.  1-1

49'  Jobboldali szöglet után a lepattanó labda Májer Milán elé került, csatárunk pedig egyből, az ötös sarkáról a léc alá bombázta.  1-2

53'  Magyari lépett ki a védőik között, Berla buktatta a tizenhatoson belül, 11-es! A büntetőt a sértett végezte el, Berla Ati csak kiütni tudta, a hazai játékos másodszorra már nem hibázott.  2-2

56'  Ezúttal baloldalról végezhettünk el sarokrúgást, a labda Bíró Ákos elé pattant, aki 15 méterről, egyből a lábak között a jobb alsó sarokba lőtte.  2-3

 

Simon Miklós: - Az első negyedórában bealudtunk, akkor a Felcsút a szél támogatásával több helyzetet dolgozott ki, sajnos ekkor nem találtuk annak az ellenszerét, hogy a széllel szemben hogy hozzuk ki a labdát. A hazaiak nyomása és a védelmünk ügyetlensége hamar gólt eredményezett, amivel megszerezték a vezetést. Ez megfogott minket, az ellenfélnek volt néhány helyzete, de szép lassan magunkra találtunk.

- Ennek az lett az eredménye, hogy teljesen kiegyenlítődött a játék, sőt....

- Igen. Megtaláltuk azt a labda kihozatali lehetőséget, amivel meg tudtuk bontani őket és kihozzuk a labdát. Innentől kezdve, végig a mérkőzésen uraltuk a játékot, szépen fociztunk, jó akciókat vezettünk, kapufákat rúgtunk, helyzeteink voltak. Többször álltunk az ellenfelünk kapusával szemben, de ezek a lehetőségek vagy a mi hibánkból vagy a felcsúti kapus hárításai miatt kimaradtak. A góljaink kifejezetten szépre sikerültek és örömömre sok nagyon jó egyéni teljesítményt láttam.

- Ezek szerint jól sikerült felkészülni az ellenfélből.

- Úgy érzem, hogy megfelelően, jól felkészültünk az ellenfélből. Elég kiismerhető játékot játszanak, amit azt gondolom, hogy sikerült felülmúlni és szép játékkal, teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

- Nekem nagyon magabiztosan tűnt a csapat.

- Igen, szerencsére hetek óta nagyon jó mentalitásban kifejezetten a svájci túra hatásaival felvértezve játszunk. A nemzetközi szintről sok olyan tanulságot magunkkal hoztunk, amit be tudtak építeni a srácok. Még az hiányzik, hogy az a fáradtság, az a kicsi fásultság, ami még a lábakban van megszűnjön. Hozzá kell tennem, hogy válogatott játékosaink a felcsúti mérkőzést megelőző nap délutánján tértek vissza, ők szintén négy meccset játszottak. Ezen a héten is még 2 mérkőzésünk lesz, szombat-szerda-szombat ritmusban játszunk, így abszolút a frissítésen és a regeneráción van a hangsúly, ezt kell megoldanunk. Mert a tudás a srácokban benne van, nekünk az a feladatunk, hogy a fiúkat a legjobb állapotban küldjük a pályára.

Maros József

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 28 60
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 28 57
3 PUSKÁS AKADÉMIA FC 28 47
4 MTK BUDAPEST 28 44
5 FERENCVÁROSI TC 28 44
6 VIDEOTON FC 29 43
7 DVSC-DLA 28 19
8 ETO FC GYŐR 29 10
fotók
Budapest Honvéd - Sporting CP (U17) Budapest Honvéd - Sporting CP (U17) Budapest Honvéd - Sporting CP (U17)
friss hírek
facebook