Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
2-0-ról!

2-0-ról!

2017-05-07 20:57

Illés Akadémia-Haladás - Bp. Honvéd-MFA 2-2

A tabella 2. helyén álló U19-es csapatunk a svájci túra után, ezen a szombaton ismét Nyugat felé vette az irány, ezúttal azonban az út csak Szombathelyig tartott, ahol a tabella 6. helyén álló Illés Akadémia várt ránk. Kitűnően előkészített füves pálya várta a csapatokat. 

Azt tudtuk és próbáltunk felkészülni rá, hogy a 4 nap alatt lejátszott 4 mérkőzés, valamint a hosszú fáradságos utazás miatt sem lesz könnyű a mérkőzés eleje, aztán ezt meg is tapasztaltuk. Bizony alaposan bent ragadtunk a "rajtnál", amit az is bizonyít, hogy nagyon gyorsan, a 2. percben vezetést szereztek a hazaiak. Mielőtt még rendezhettük volna a sorainkat, Szabó Ábel már a második gólját lőtte a 9. percben, amivel 2-0 volt az állás. Ez átírt dolgokat, Simon Miklós cserélt, és mint később kiderült, eredményesen és remekül alakította át az együttest, hiszem Hegedűs Márk a pályára lépést követően, szinte azonnal gólt szerzett.

Ez a gól és a szerkezeti váltás meghozta az eredményét, hiszen alapjaiban változott meg a játék képe a mi javunkra. A fáradtság, a tompultság is tovaszállt, megjött az önbizalmunk, úgy tűnt a fiúk átestek a holtponton és elkezdtünk futballozni. Sajnos a szünetig nem sikerült egyenlíteni, így 2-1-el vonultunk pihenőre.

A második félidőben ugyanazt a domináns játékot tudtuk folytatni, amit az elsőben abba hagytunk, ellenfelünket nem engedtük érvényesülni. Fölényünket jól jellemezte, hogy hol a kapufa, hol a hazaiak kapusa Schener Bálint akadályozott meg minket abban, hogy kiegyenlítsünk. Azért vigyáznunk is kellett, mert a Hali nem egy olyan veszélyes kontratámadást - védőink mögé belőtt labdákkal - is tudott vezetni a szél jóvoltából, amelyből akár gólt is szerezhettek volna. Uraltuk a meccset, jó volt nézni, hogy a labda lábról, lábra "szállt", látszott hogy a srácok élvezik a játékot, bátran cseleztek, szép támadásokat vezettünk. 20 perccel a találkozó befejezése előtt sikerült egyenlítenünk, egy igazán szép, tetszetős támadás lezárásaként Májer Milu lőtt a jobb felső sarokba. Az utolsó húsz percben még nagyobb fölényben játszottunk, a srácok mindent megtettek a győztes gól eléréséért, aminek az volt a hátránya, hogy hátul kinyíltunk, így adódott egy nagy lehetőség a hazai csapat előtt a gólszerzésre, de Pálfi Áron fantasztikus védésével megakadályozta ezt. 

A hátra lévő időben több gól már nem eset, maradt a 2-2-es végeredmény. A mérkőzést követően Bánfalvi Attila, a hazaiak edzője is gratulált Simon Miklósnak, kiemelve hogy úgy érzi, hogy szerencséjük volt ezen az összecsapáson és örülnek az 1 pontnak. Csapatunk továbbra is a 2. helyen áll.

Szombaton ismét vendégségbe utazunk. A házigazda ezúttal a 7. helyen álló Puskás AFC lesz.

 

Illés Akadémia-Haladás - Bp. Honvéd-MFA  2-2  (2-1)

Szombathely, Illés Akadémia, füves pálya, vezette: Zám Zsolt (Böhm Ármin és Gögös Balázs)

Gólszerzők:  Szabó Ábel (2' és 9'), illetve Hegedűs Márk (28'), Májer Milán (70').

 

Bp. Honvéd-MFA: Pálfi - Cseh, Bence, Banó-Szabó (Szabó P.81'), Erdélyi, Stoiacovici, Kovács N. (Gajda 46'), Májer M., Szendrei (Novák R. 75'), Nagy G. (Bodrogi 75'), Falusy (Hegedűs M. 25').

Edző: Simon Miklós

 

Gólok

2'  Egy rossz passz után, egy nagy védelmi hibát kihasználva indulhattak a hazaiak és a szélről bepasszolt labdát, Szabó Ábel értékesített.  1-0

9'  Ismét hibáztunk, egy rossz megoldás után gyors kontrát vezettek a zöld-fehérek, a védelmünk mögé belőtt labda Szabó Ábel elé került, aki ezúttal sem hibázott  2-0

28' A csereként pályára lépő Hegedűs Márk került helyzetbe és nem is hibázta el az adódó lehetőséget.  2-1

70'  Nagyon szép, szemre is tetszetős akció végén Májer Milán a jobbösszekötő helyén visszavette a labdát a bal lábára és a jobb felső sarokba tekerte. Remek mezmozdulás volt.  2-2

 

Simon Miklós::- Úgy kezdődött, hogy bár nem szerettük volna, de két gólt "hoztunk" ajándékba a Szombathelynek, utána meg küzdhettünk azért, hogy ezt rendbe tegyük, ami szerencsére sikerült is a későbbiekben. Nagyon büszke vagyok és nagyon jó érzéssel töltött el a kispadon, amit a srácok véghezvittek a pályán. Élvezet volt nézni, ahogy fociztak, de azt a fránya pontot nem sikerült megint feltenni az i-re, de dolgozunk rajta, hogy ez jobb legyen. 

- Hogy láttad a mérkőzés elején még érezhető volt a nyolc napos svájci túra hatása?

- Nagyon hasznos túrán vagyunk túl, amit akár a bajnokság rovására is bevállaltunk. 4 nap alatt 4 meccset játszottunk, utaztunk is eleget, és nemcsak a srácokon, de még sokszor magamon is éreztem, hogy nem vagyok teljesen friss és nem tudtuk magunkat kipihenni, ez teljesen normális. Az első 10-15 percben a kollégámmal, Faltusz Zolival néztük, hogy úr Isten hát nem tudunk egymáshoz passzolni, mi lesz itt, miután kaptunk két gyors gólt.

- Aztán bele is nyúltál a meccsbe, cseréltél és szerkezetileg is változtattál, hiszen védő helyett csatárt küldtél a pályára.

- Falusy Bálint helyett Hegedűs Márkot küldtem be és ez a csere jól sikerült, mert Márk egyből gólt szerzett, ami a szerkezeti váltással együtt a játék minőségében is jelentős, pozitív változást hozott. 2-1 után abszolút megfordult a játék képe, ez felszabadított egy kisebbfajta gátat a fiúkban és elkezdtünk játszani

- Említetted, hogy nagyon hasznos túrán vagytok túl, mit vártál, milyen hatásai lehetnek ennek a nyolc napnak?

- Mindenféleképpen hatással van a teljesítményre, de olyan mentális pluszt és egy olyan motivációt adott nekem is, meg szerintem a srácoknak is, ami miatt én pozitív vetületben vártam azt, hogy itt jó dolgok fognak történni.

- Volt még egy fontos dolog, amit szerettél volna elmondani.

- Igen. Szeretném megköszönni Budának az első csapat masszőrének és Nagy Pistinek, az első csapat erőnléti edzőjének, hogy olyan vitaminokat és táplálék kiegészítőket biztosítottak számunkra, amelyek a regenerációt segítik és ez nagyon nagy segítségünkre volt a túra során.

Maros József

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 28 60
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 28 57
3 PUSKÁS AKADÉMIA FC 28 47
4 MTK BUDAPEST 28 44
5 FERENCVÁROSI TC 28 44
6 VIDEOTON FC 29 43
7 DVSC-DLA 28 19
8 ETO FC GYŐR 29 10
fotók
Budapest Honvéd - Sporting CP (U17) Budapest Honvéd - Sporting CP (U17) Budapest Honvéd - Sporting CP (U17)
friss hírek
facebook