Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Győzelem a rangadón

Győzelem a rangadón

2017-04-09 19:53

Vasas Kubala Akadémia - Bp. Honvéd-MFA 0-2

Szombaton rangadóra készültünk a Vasas ellen, a Fáy utcában. A piros-kékeknek és nekünk is 24-24 pontunk volt, mellyel mi a 4. helyen álltunk, a hazaiak pedig az 5. helyet foglalták el a táblázaton. A kérdés tehát az volt, hogy ki szerez lépéselőnyt a másikkal szemben, és ha ideiglenesen is, de feljön a 2. helyre a 35 pontos  Ferencváros mögé. A Felcsút elleni találkozóhoz képest több változtatást is eszközölt Simon Miklós, csapatunk edzője. Bodrogi, Soós (az NB III-as csapat), és Szendrei Norbi (U17-es válogatottban szerepel) nem voltak a keretben. Cseh Geri és Váczi Dani a kezdőcsapatban kapott helyet és a kispadon ült hosszú sérülése után Banó-Szabó Bence és a felgyógyult Kecskeméti Laci.

  Élénk érdeklődés mellett, végig zuhogó esőben játszottak a csapatok. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott a mezőnyben. Kevés volt a határozottság a mieink játékában a pálya középső harmadában, többet is hibáztunk. Védelmünk viszont jól állt a lábán. A kaput veszélyeztető helyzeteket ezért szinte csak mi alakítottunk ki. 7. percben Váczi fejelt 6 méterről fölé. A 8. percben ismét Dani veszélyeztetett fejjel, de Bene Máté, a hazaiak kapusa csak másodszorra tudott menteni. A 20. percben Kovács Nikolász 16 méterről, kapásból lőtt, a hazai kapus óriási bravúrral tolta szögletre a labdát. A 35. percben újabb helyzet, Niko ezúttal 17 méterről alig lőtt fölé. A piros-kékek bár többször eljutottak a kapunkig, de igazi veszélyes gólhelyzetet nem tudtak kialakítani.

  A második félidőben, a mezőnyben sokkal határozottabban játszottunk, ez meg is látszott csapatunk teljesítményén.  Az 55. percben az első igazi hazai gólveszélyes akció végén majdnem gólt kaptunk. A jobboldali védelmünk kihagyott egy pillanatra, a piros-kékek tízese, Rabatin Mihály középre emelt labdáját Borvető Áron, 12 méterről a jobboldali lécre fejelte. A 60. percben Stoiacovici Dávid emelt a baloldalról a hosszú oldalra, az érkező Banó-Szabó nagy helyzetben a kapu előtt keresztbe rúgta a labdát. 63. percben Gergye Dániel egy csel után ballal alig lőtt a bal kapufa mellé. Az eső nem különösebben befolyásolta a játékot, mindkét csapat a győzelemre játszott, a hazaiak játékából viszont pont az hiányzott, ami a mieinkben meg volt, ez pedig a tudatosság. A 69. percben remek egyéni megmozdulással, Kovács Nikolász góljával szereztünk vezetést. Nem sokra rá, szabadrúgásunkat követően, az egyik játékosunkról megcsúszott labda, a hazai kapu baloldali lécéről pattant ki a mezőnybe. A végjáték izgalmasra sikerült. A hazai csapat mindent egy lapra feltéve próbált egyenlíteni, amikor a 93. percben sikerült labdát szereznünk, Banó-Szabó kiváló labdával indította a nem sokkal ez előtt pályára lépő Kecskeméti Lacit, aki szépen elvitte a labdát, Pisont Patriknak is passzolhatta vonal az egy szem védő mellett, ő azonban egyedül elvállalta és biztosan lőtte a labdát a jobb sarokba. Kezdésre már nem is volt idő!

  Nagy rangadót nyertünk és dicséret illeti a fiúkat. Ha voltak is hibák, a csapat minden tagja a szívét tette ki a pályára, egymást kisegítve, egymásért is játszottak. Ezzel a győzelemmel a csapat - ha ideiglenesen is, de két hétig biztosan a második helyen áll. 

 

Vasas Kubala Akadémia - Bp. Honvéd-MFA  0-2  (0-0)

Fáy utca, Illovszky Stadion, műfüves pálya, vezette: Závotka Csongor  (Rózsa Dávid és Hajcsár Lajos)

Gólszerzők: Kovács Nikolász (69' 0-1),  Kecskeméti László (93' 0-2)

 

Bp. Honvéd-MFA: Berla - Cseh, Bence, Hegedűs M. (Pisont 77'), Erdélyi, Stoiacovici (Szabó p. 77'), Kovács N., Májer M. (Kecskeméti L. 87'), Gajda, Falusy, Váczi (Banó-Szabó 57'). 

Edző: Simon Miklós

 

Gólok

69'  Egy hosszú előreívelt labdát Kovács Nikolász mellel vette át, a védő nem tudott közbeavatkozni, így Niko tett vele két lépést, majd 18 méterről, ballal,  laposan, az elvetődő kapus kezei mellett a kapu baloldalába lőtte.  0-1

93'  Nagy erővel támadott a hazai együttes, de a labdát szereztünk és Banó-Szabó Bence remek hosszú labdával indította a felezővonaltól a jobbösszekötő helyén kiugró Kecskeméti Lászlót, aki egyedül tőrhetet kapura és 17 méterről, jobbal, a kimozduló kapus mellett a jobb alsó sarokba lőtte a labdát. 0-2

 

Simon Miklós: - Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, sajnos nem nyerni járunk a Fáy utcába. Az új edző Gabala Ferenc által edzette, nagyon masszív, nagyon jó csapatot sikerült ma legyőznünk. Azt gondolom, hogy jól felkészültünk belőlük és onnantól kezdve, hogy mi is elkaptuk a fonalat, úgy érzem a második félidőben abszolút a miénk volt a mérkőzés. Sok helyzetet hagytunk ki, ez most szerencsére nem bosszulta meg magát és le tudtuk zárni a találkozót.

- Az első félidő a pályára széléről úgy látszott, hogy inkább mi dominálunk sok lehetőséggel, amiből akár gólt is szerezhettünk volna.  

- Az első félidő kiegyenlítettebb volt, nekünk volt több helyzetünk, de agresszivitásban, a párharcok megnyerésében, a második labdák felszedésében, én úgy éreztem, hogy a Vasas jobban működött. Azt is éreztem, hogy talán a mi játékosaink egy kicsit kényelmesen játszanak. A szünetben szerencsére szép szóval sikerült meggyőzni őket, hogy ez másképpen legyen a második félidőben. Szerencsére megfogadták a tanácsainkat.

- Szólnunk kell a cserékről is, hiszen azt gondolom, remekül szálltak be. Banó-Szabó remek gólpasszal és több remek átadással vétette magát észre, Kecskeméti Laci gólt lőtt, de Pisont és Szabó Peti is hasznos játékkal tette hozzá a magáét. Hogyan értékeled a fiúk teljesítményét?

- Én biztos vagyok benne és a csapatnak is mindig azt mondom, hogy egy csapat minőségét a cserék minősége dönti el. Nekem ugyanolyan fontos a padon helyet foglaló játékos, mint a kezdőcsapatban játszók. Hiszen egy edző kezében fontos tényező, ha tud változtatni, de azt csak a padról tudja. Nagyon fontosnak tartom azt, hogy minőségi játékosok vannak a padon és nagyon fontosnak tartom azt is és ezúton is szeretném megköszönni kollégámnak, Farkas Tibornak, hogy az U17-ből is olyan játékosokhoz tudok folyamatosan hozzányúlni, akik nem hogy segítenek, de lendíteni is tudnak a csapatjátékon. A Kecskeméti Laci abszolút ilyen.

 

Maros József

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 28 60
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 28 57
3 PUSKÁS AKADÉMIA FC 28 47
4 MTK BUDAPEST 28 44
5 FERENCVÁROSI TC 28 44
6 VIDEOTON FC 29 43
7 DVSC-DLA 28 19
8 ETO FC GYŐR 29 10
fotók
Budapest Honvéd - Sporting CP (U17) Budapest Honvéd - Sporting CP (U17) Budapest Honvéd - Sporting CP (U17)
friss hírek
facebook