Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Kettős győzelem az Admira ellen

Kettős győzelem az Admira ellen

2017-04-09 19:50

2x 2-1 Bécsben

Az Admirával való jó kapcsolat eredményeként, két csapatunk - az U19-es és az U16-os - Bécsbe látogatott, felkészülési mérkőzést játszani. Borongós, szeles időben érkeztünk meg Mödlingbe, a BSFZ-Arenaba, mely az Admira Wacker stadionja. Mödlingről annyit érdemes tudni, hogy 1938-ban, az Anschlusst követően, a települést beolvasztották Bécs városába, melynek egyik kerülete lett. Ez az állapot 1945-öt követően is fennmaradt, csak 1954-ben kapta vissza függetlenségét.  Az egy időben - 14 órakor - kezdődő mérkőzések, majd az uzsonna után indultunk haza, közben Pandorfban rövid séta után, 21 óra után érkeztünk a Bozsik Stadionba. 

U19

FC Admira Wacker U18 - Bp. Honvéd-MFA U19   1-2  (0-0)

Mödling, BSFZ-Arena, füves edzőpálya

Gólszerzőnk: Májer Milán (2, az elsőt 11-esből)

 

Bp. Honvéd-MFA: Pálfi - Banó-Szabó,  Szabó P.,  Bence,  Falusy,  Cseh,  Czifra,  Hegedűs M.,  Májer M., Farkas,  Kecskeméti L.

Edző: Simon Miklós

Játszottak még: Nagy Zs., Bodrogi,  Kyrylo,  Váczi,  Durázi,  Pisont

 

Mivel az U19-esek meccse, egy időben zajlott a fiatalokéval - mi az U16-osok találkozójára koncentráltunk - ezért megkértük Faltusz Zoltánt, Simon Miklós pályaedzőjét, hogy értékelje a csapat teljesítményét.

- Úgy érkeztünk meg Ausztriába, hogy négy kulcsemberünk válogatottbeli szereplés miatt hiányzott. Ennek ellenére viszonylag erős csapatot tudtunk pályára küldeni, de azoknak is lehetőséget szerettünk volna biztosítani, akik a szezon során esetleg kevesebbet játszottak. Az első félidőben, egy agresszív ellenféllel találkoztunk, nagyon jól letámadtak minket, a labdakihozatalukat nehezen tudtuk megakadályozni. A félidő vége felé, ahogy telt az idő, sikerült stabilizálni a játékunkat, az ellenfélen pedig a fáradság jelei is látszottak. Meg kell jegyeznem, hogy rengeteg helyzetet kihagytunk ebben a játékrészben, igazából több góllal kellett volna vezetnünk, annak ellenére, hogy az ellenfelünk jó támadásokat vezetett, többször jutottak el a kapunkig, de igazi nagy gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. Sajnos a pálya talaja - hossztengelyében egy 10 méteres sávban,ahol kevesebb volt a fű és mélyebb volt a talaj - sem könnyítette meg egyik csapat dolgát sem. Mi alapból is úgy álltunk fel a mérkőzésre, hogy a középső zónát forgatásra használjuk csak.

- Beszéljünk a második félidőről. Akárcsak a fiataloknál, a Ti mérkőzéseteken is a hazai csapat szerezte meg a vezetés és innen sikerült fordítani.

- Igen, egy elég szerencsétlen szituációból kaptuk a gólt. Pontrúgást követően, rosszul szabadítottunk fel, nem támadtuk le a labdás játékost, aki előtte a labdát és bár nem találta el jól, de a pattogós játékszer a hosszúban kötött ki. Ez a gól azonban egyáltalán nem törte meg a csapatot, tovább játszottuk a saját játékunkat. Agresszívabban léptünk fel, aminek meg is lett az eredménye, góllá érett a fölényünk. 

- Sikerült megfordítanunk az eredményt, Májer Milu két góljával.

- Így van. Két nagyszerű egyéni megmozdulása után, az elsőből egy 11-es alakult ki - mivel a védő csak szabálytalanul tudta őt szerelni -, melyet aztán magabiztosan is értékesített. A második gólnál a hazai kapus röviden rúgta ki a labdát, melyet sikerült megszereznünk, Miluhoz került a labda, ő egy az egyben megverte védőjét és a kapust elfektetve lőtte a kapuba a labdát. 

- Összességében hogy foglalnád össze ennek a túrának a fontosságát?

-  A nemzetközi mérkőzésekből lehet mindig a legtöbbet tanulni véleményem szerint, ez a meccs is megmutatta, hogy ezeknek rengeteg tétje van, illetve azokat a játékosokat is tudtuk játszatni, akik a bajnokságban kevesebbszer jutnak játéklehetőséghez, ők is érzékelhetik ilyenkor hogy milyen ritmusban játszanak a külföldi csapatok. Egy nagyon szimpatikus és jól játszó Admira Wackert sikerült legyőznünk.

 

U-16

FC Admira Wacker - Bp. Honvéd-MFA  1-2 (1-0)

Mödling, BSFZ-Arena, füves edzőpálya. Vezette: Cindi Enver (osztrák)

Gólszerzők: Alex Circovic (44', 1-0),  Komiszár Kristóf (48', 1-1),  Mucsányi Márk (87', 1-2)

 

Bp. Honvéd-MFA: Schritt - Constantino,  Juhász,  Csörgő,  Aszalós -  Zvara - Kecskeméti P., Kóródi,  Irimiás - Hajnal, Fogarassy

Edző: Somogyi Krisztián

Játszottak még: Kemenes B. (kapus), Mucsányi, Nagy B., Komiszár, Zubán, Szabó D., Vizi

Csapatunknak az osztrák akadémiák 10 csapatos bajnokságában 7. helyen álló hazaiak voltak az ellenfeleink. Szerencsére Somogyi Krisztián sok játékost tudott kihozni és játszatni Bécsben. A mieink tiszta fehérben a hazaiak tiszta pirosban játszottak. Jobbára mi uraltuk a játékot, de így is 28 percet kellett várni az első lehetőségre, ekkor Hajnal lőtt két csel után mellé. A 34. percben Fogarasy, a 36. percban Kecskeméti lövését fogta az osztrák kapus. A 44. percben meglepetésre a hazai csapa szerzett vezetést, egy védelmi hiba után. A szünetben Somogyi Krisztián cserélt és pályára lépett Komiszár Kristóf is, aki a 48. percben meghálálta a bizalmat és egy labdaszerzés után 14 méterről lőtt a kapuba. A 69. percben meghűlt az ereinkben a vér, miután Kemenes Boti elől a térfél közepén Tin Vastic (a volt remek osztrák válogatott csatár Ivica Vastic fia) érte el előbb a labdát, de hosszan tolta meg, így az elhagyta az alapvonalat. A 87. percben jött a csattanó, Mucsányi Márk 15 méterről bombázott a jobb sarokba. Végig enyhe mezőnyfölényben és főleg széllel szemben, nagyon okosan játszottunk. Ez a találkozó is jól szolgálta a további felkészülést a bajnokságra.

Maros József

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 28 60
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 28 57
3 PUSKÁS AKADÉMIA FC 28 47
4 MTK BUDAPEST 28 44
5 FERENCVÁROSI TC 28 44
6 VIDEOTON FC 29 43
7 DVSC-DLA 28 19
8 ETO FC GYŐR 29 10
fotók
Budapest Honvéd - Sporting CP (U17) Budapest Honvéd - Sporting CP (U17) Budapest Honvéd - Sporting CP (U17)
friss hírek
facebook