Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Számtalan helyzet gól nélkül

Számtalan helyzet gól nélkül

2017-04-09 19:46

Bp. Honvéd-MFA - Puskás Akadémia 0-2

Zsinórban elért öt győzelem után, ezúttal vereséget szenvedett U19-es csapatunk. Pedig a helyzetek alapján nyernünk kellett volna, de ilyen játék a foci, amely manapság már a jó helyzetkihasználásról (is) szól. Ebben pedig ezen a szombaton a felcsútiak voltak a jobbak.

 Jól kezdtünk, a 11. percben Stoiacovici Dávid baloldali szöglete után, Hegedűs Márk kapásból, alig lőtt fölé. A 23. percben,  Májer Milu,14 méterről lőtte a jobb oldali léc mellé a labdát, majd jött a villámcsapás, felcsúti gól képében. Szerencsés góllal - helyzet nélkül - szerzett vezetést a vendégcsapat, Magyari Szilárd góljával. A félidő hajrájában - a 43. percben - Májer lőtt a felső lécre és a lepattanó pont Gundel Takács Bence kezébe pattant. A 45 perc alatt volt olyan szituáció, amikor 2 lépésről is a kapusba rúgtuk a labdát.

Majdnem felcsúti góllal indult a második félidő, Timári visszapasszolt labdáját, Magyari 8 méterről lőtte a felső kapufára. Mentünk előre az egyenlítésért, fölényben játszottunk, jól is játszottunk, de a helyzet kihasználás ... Ahogy pedig a labdarúgás íratlan szabályából tudjuk, ilyenkor mindig történik valami. Történt is, a második felcsúti gól. Szó, ami szó, szép támadást követően - nem tudtuk megakadályozni a vendégek összjátékát - Timári Norman lőtt hatalmas gólt a bal felső sarokba. Nem adtuk fel és 64. percben majdnem szépítettünk. Májer 17 méterről lőtt labdája suhant a jobb felső sarok felé, már gólt láttunk, de Gundel Takács Bence hihetetlen bravúrral, a levegőben úszva ütötte szögletre a labdát. Ezen kívül volt egy pár nagy védése, amivel megakadályozta a gólszerzésünket.

A mieinket a helyzetkihasználáson kívül csak dicsérni lehet. Gyakorlatilag a Felcsút, három lehetőségéből kettőt kihasznált és ehhez jött egy átlag feletti kapusteljesítmény, amivel elvitte a 3 pontot.

 

Bp. Honvéd-MFA - Puskás Akadémia  0-2 (0-1)

Bozsik Stadion, műfüves pálya, vezette: Barta Tibor  (Petrovszki György, Vrbovszki Pál)

Gólszerző: Magyari Szilárd (23', 0-1),  Timári Norman (58', 0-2).

 

Bp. Honvéd-MFA: Berla - Bence, Bodrogi (Soós 46'), Hegedűs M., Erdélyi, Stoiacivici, Kovács N. (Pisont 73'), Májer M. (Váczi 79'), Gajda, Szendrei (Cseh 59'), Falusy.

Edző: Simon Miklós

 

Gólok

23'  Baloldali vendég kontra végén, a középre gurított labdát, Magyari Szilárd estében lőtte 10 méterről a kapu jobboldalába.  0-1

58'  Többszöri passzolgatás után, Timári Norman elé került a labda, aki belépve a büntetőterületünkre, 13 méterről, a balösszekötő helyéről, ballal, óriási gólt lőtt a bal felső sarokba. 0-2

 

Simon Miklós: - Ami eddig úgymond sikerült nekünk, abból ma semmi nem jött össze. Mondtam a srácoknak is, hogy szerintem most játszottunk a legjobban, de a sors fintora hogy ennek ellenére most nem sikerült ezt a mérkőzést megnyerni. Végig uraltuk a mérkőzést, domináltunk, a Felcsút várt a hibáinkra. Ezt az első gólnál, egy véletlen elcsúszás miatt sikerült is gólra váltaniuk. 

- Nemcsak a csapattal, hanem a vendégek kapusával, Gundel-Takács Bencével is meg kellett küzdenünk.

- Igen, ellenfelünk kapusának eddigi élete teljesítményét sikerült nyújtania ellenünk. Természetesen ez hozzátartozik a játékhoz, van ilyen is, mi nem tudtunk gólt lőni, ellenfelünk kihasználta kétszer a hibánkat, illetve a másodiknál kifejezetten szép gólt rúgtak. Ettől függetlenül, ugyanolyan jó csapat és jó játékosok vagyunk, nem hiszem, hogy ettől sok minden változott. Régóta nem tudtuk, hogy milyen a vereség íze, de remélem, hogy ez sokáig újra nem is lesz.

- Voltak olyan szituációk a kapu előtt, amikor rosszul döntöttük, nem voltunk elég határozottak. Például volt olyan az első játékrészben, amikor két méterről sem tudtunk az ellenfél hálójába találni. Hogy élted meg emellett a számtalan kimaradt lehetőséget?

- Igen, sajnos most már tavaly nyár óta, úgy játsszuk a mérkőzéseket, hogy nincsen befejező csatárunk, ezt mindig vagy meg tudtuk oldani, vagy nem, ma nem sikerült. Azok a középpályások, illetve szélső támadók, akik center pozícióban kénytelenek játszani azok nagyon jól megoldják ezt a dolgot, de nem támadó, illetve csatárvénával vannak ellátva, ami egy ilyen kiélezett helyzetben ilyenkor hiba lehet. De le a kalappal előttük, mert amit tudnak csapatszinten is, azt támadásban is megcsinálták. Ezt meg kell oldani, ez a korosztály sajnos támadó nélkül maradt, akik az NB III-ban is vannak, ők is inkább szélső támadók, tehát ez egy rossz dolog így, de azt remélem, hogy azért a következő meccseken is ugyanígy, mint eddig ezt tudjuk pótolni. 

 

Maros József

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 28 60
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 28 57
3 PUSKÁS AKADÉMIA FC 28 47
4 MTK BUDAPEST 28 44
5 FERENCVÁROSI TC 28 44
6 VIDEOTON FC 29 43
7 DVSC-DLA 28 19
8 ETO FC GYŐR 29 10
fotók
Budapest Honvéd - Sporting CP (U17) Budapest Honvéd - Sporting CP (U17) Budapest Honvéd - Sporting CP (U17)
friss hírek
facebook