Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Már a 3. helyen

Már a 3. helyen

2017-04-09 19:43

Bp. Honvéd-MFA - Illés Akadémia 2-1

Szombaton, a Bozsikban az Illés Akadémia csapatát fogadtuk. Ebben a szezonba már kétszer találkozott a két együttes egymással, a Bozsikban 3-0-ra nyertünk, Szombathelyen pedig a hazaiak bizonyultak jobbnak 1-0-ra. Így nagy érdeklődéssel vártuk a találkozót. A mieink jól kezdték a tavaszt miután Agárdon 3-1-re nyertek a fiúk, az MTK ellen. A vendégek akadémiáján vírusfertőzés söpört végig, így csak 11 játékossal, köztük két U17-es korosztályú fiatallal érkeztek. Nálunk Bodrogi Jani mellett, Soós Dávid is helyet kapott. Banó-Szabó Bence visszatérésére már nem kell sokat várnunk.

Napsütéses, igazi tavaszi időben, némi késéssel indult a találkozó. Az első 10 perc gyors gólváltása megadta az alaphangját a mérkőzésnek. Már a 2. percben Bodrogi Jani lőtte be a kapusról kipattanó labdát. Nem sokáig vezettünk, mert 7. percben labdát vesztettünk a felezővonalnál és a vendégek játékosa, Szabó Dániel lefutotta védelmünket és lőtt a hálóba. Mezőnyfölényben játszottunk, de a vendégek kontrái sem voltak veszélytelenek. A félidő előtt azonban sikerült egy újabb pontrúgás után - ismét egy Gajda, Bodrogi koprodukciót láthattunk - Bodrogi Janinak gólt szereznie, amiről nem gondoltuk volna, ezt követően már nem fogunk újabb gólt, gólokat szerezni.  Pedig a helyzetek alapján sikerülhetett volna, mert Váczi Dani előtt adódtak lehetőségek a mérkőzés hajrájában, de fölényünket nem sikerült gólra váltani, sőt Szabó Dániel egy kontra után majdnem kiegyenlített, de Szabó Petinek sikerült óriásit mentenie a kapu előtt sokáig kiváró szombathelyi játékos elől.

Több gól  már nem esett, így az MTK Budapest – idegenbeli - legyőzése után, újabb sikernek örülhettünk és immár a 3. helyen állva várhatjuk a szombati, a 7. helyen álló Puskás Akadémia csapatát.

 

Bp. Honvéd-MFA - Illés Akadémia 2-1 (2-1)

Bozsik Stadion, műfüves pálya, vezette: Lucián János  (Lovas Norbert és Palásti Krisztián)

Gólszerzők: Bodrogi János (2', 1-0),  Szabó Dániel (7', 1-1),  Bodrogi János (41', 2-1).

 

Bp. Honvéd-MFA: Berla - Bence, Soós (Szabó P. 59'),  Bodrogi,  Hegedűs M. (Cseh 84'),  Erdélyi, Stoiacovici, Májer M. (Farkas R. 87'), Gajda, Nagy G.(Váczi 46'), Falussy. 

Edző: Simon Miklós.

 

GÓLOK

2'  Gajda Márkó végzett el szabadrúgást 20 méterre a vendégek kapujától, a jobbösszekötő helyéről. A bal alsó sarokra tartó labdát a kapus csak kiütni tudta, Bodrogi János eszmélt leghamarabb és 5 méterről a kapu közepébe lőtte a labdát.  1-0

7'  Gyors vasi kontra futott a jobboldalon, Szabó Dániel végigvezette a labdát és 10 méterről a kimozduló Berla Ati mellett a jobb sarokba bombázta a játékszert.  1-1

41' Egy pontrúgást követen ismét Gajda és Bodrogi volt a két főszereplő. Márkó végzett el jobboldalról szögletrúgást, a belőtt labdára Bodrogi János érkezett és 6 méterről, mindenkit megelőzve, magasan felugorva, a bal sarokba fejelte a labdát.  2-1

 

Simon Miklós: - Nagyon várom már, hogy milyen lesz, amikor a győzelem mellett jól is fogunk játszani. Egy nagyon szívós, egy nagyon jól szervezett Szombathely ellen, nagyon értékes három pontot szereztünk. Örülök is neki, de vannak gondok a játékunkkal, remélem, hogy ez hamarosan "kisimul". Tudjuk, hogy mik azok, megpróbáljuk ezt helyre tenni és bízom benne, hogy nemcsak az eredmény, hanem a jó játék is jönni fog, hiszen a srácokban benne van ez is.

- Soós Dávid hosszabb sérülés után kapott újra helyet a csapatban. Banó-Szabó Bence is hamarosan visszatér a sérüléséből, amely hatékonyan növelheti a csapat potenciálját.

- Nagyon fontosnak érzem azt, hogy azok a játékosok, akik elhagyták az akadémiát és jelen pillanatban az NB III-as csapatban játszhatnak, ha ott nem tudnak pályára lépni, akkor tudjunk lehetőséget adni az U19-ben, hiszen a játék nagyon fontos az ő számukra is. Nem mindig tudnak a csapaton segíteni vagy lendíteni, de azt gondolom, hogy ez is az egyik feladatunk, hogy nekik játéklehetőséget adjunk. Vannak, voltak hosszú távú sérültjeink, ilyen volt Bence is, aki még ősszel a Vasas ellen sérült meg, ő a csapat egyik legjobb, legtehetségesebb játékosa. Nyilván előre fogunk vele lépni, de eljutottunk végre arra szintre, hogy több poszton, több játékost tudok szerepeltetni. Ez is a csapat erőssége jelen pillanatban.

- Egy név erejéig visszatérnék arra, amit az előbb mondtál, hiszen ma Bodrogi Jani - aki az NB III-as csapatban is játszik - ma két gólt is szerzett, amivel nyertünk is. Jani egy olyan stratégia poszton játszik, ami nagyon előnyös lehet a csapat számára.

- Nagyon jó fejű és nagyon jó felfogású játékosaink vannak a '98-as korosztályban az NB III-as együttesünknél. Ezt hétről, hétre bizonyítják nekünk, nyilván el kell fogadni, hogy mivel nem napi szinten készülnek nálunk, ezért akadozik néha a gépezet, de ebből nem szeretnék leadni. Szeretnék nekik is segíteni, nyilván egészen addig, amíg segítenek a csapatnak. Természetesen ez kétoldalú dolog, én bízom benne, hogy ezek a fiatalok jövőre nagyon közel tudnak kerülni az NB I-es kerethez és betudják azt bizonyítani hogy érdemes velük foglalkozni. 

- Szépen araszolgatunk felfelé a tabellán, szombaton a Puskás Akadémia érkezik a Bozsikba. Megint itthon játszunk, mit vársz attól a mérkőzéstől?

- A Felcsút az egyik legjobb és legszervezettebb csapat a bajnokságban, nagyon jó edzői stábbal, nagyon jó játékosokkal. Idézőjelben, ugyanolyan "gonddal" küszködnek, mint mi, hogy ebből a korosztályból a legjobbjaik az NB III-as csapatban szerepelnek. Csak úgy, mint minden meccsen, nagyon kiélezett, jó mérkőzésre számítok, amin természetesen, mint minden meccsen, megpróbáljuk a három pontot begyűjteni és tovább növelni a pontjaink számát.   

 

Maros József   

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 28 60
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 28 57
3 PUSKÁS AKADÉMIA FC 28 47
4 MTK BUDAPEST 28 44
5 FERENCVÁROSI TC 28 44
6 VIDEOTON FC 29 43
7 DVSC-DLA 28 19
8 ETO FC GYŐR 29 10
fotók
Budapest Honvéd - Sporting CP (U17) Budapest Honvéd - Sporting CP (U17) Budapest Honvéd - Sporting CP (U17)
friss hírek
facebook