Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Újabb győzelem az angyalföldiek ellen

Újabb győzelem az angyalföldiek ellen

2016-12-11 20:52

Vasas Kubala Akadémia - Bp. Honvéd-MFA 0-5

A szerdai (melyen elmaradt mérkőzést pótoltak a csapatok és amelyet 3-1-re nyertünk a Bozsik Stadionban) mérkőzés után, ezúttal az Illovszky Stadion adott otthont a két együttes találkozójának a 13. fordulóban.

Csodálatos kezdés, remek játék és 3 gól bő negyedóra alatt. Ilyen kezdésről álmodik az edző, ilyenről álmodnak a játékosok és a szurkolók. Kecskeméti Peti találata valamint Komiszár Kristóf két gólja, megadta a mérkőzés alaphangját. A fiúkon egyáltalán nem látszott a fölényeskedés, viszont a céltudatosság, az akarás és a győzelmi vágy igenis érzékelhető volt. A félidő utolsó pillanatában, Komiszár Kristóf  talált a kapuba és ezzel klasszikus mesterhármast ért el, amivel 4-0 lett az állás a szünetben. Nem volt kérdés hogy ezt a találkozót megnyerjük, hogy örömünk teljes legyen, a második félidőre is maradt egy gól és nem is akármilyen. Irimiás Gergő 35 méteres szabadrúgás gólja, mellyel "kipókhálózta" a felső sarkot, igazi élményszámba ment és lehet, hogy a szezon legszebb gólja. A mérkőzést végig irányítottuk, és ezúttal a helyzetkihasználásunkkal sem volt gond. Tóth Roland három gólpassza és Komiszár Kristóf 45 perc alatt elért mesterhármasa pedig önmagáért beszél. 

A csapat ezzel a győzelemmel - mely zsinórban a 6. volt - a tabellán az 1. helyen áll. Szombaton Debrecen-Pallagon, a DVSC/DLA lesz az ellenfél.

 

Vasas Kubala Akadémia - Bp. Honvéd-MFA   0-5 (0-4)

Illovszky Stadion, műfüves pálya, vezette: Tóth Tamás (Pál Gábor, Butt Tamás)

Gólszerzők: Komiszár (12', 16', 44'), Kecskeméti P. (4'), Irimiás (71').

 

Bp. Honvéd-MFA: Kemenes - Fehér A., Juhász Zs. (Zubán 61'), Csörgő, Tóth R. (Sasvári 46') - Nagy B. - Kecskeméti P. (Mucsányi 46'), Irimiás, Kóródi - Hajnal (Fogarassy 68'), Komiszár (Szabó D. 46')

Edző: Somogyi Krisztián

 

GÓLOK

  4'   Tóth Roland elé került a labda, visszapasszolt az érkező Kecskeméti Péter elé, aki nem hibázott.  0-1 

12'   Ismét a balhátvédünk Tóth Roli volt a feladó. Ezúttal a kapu elé ívelt átadását, Komiszár Kristóf  fejelte a kapuba.  0-2

16'   Roli immár harmadik gólpasszt adta a mérkőzésen. Remek labdával indította Komiszár Kristófot, aki nem hibázott.  0-3

44'   Ezúttal Irimiás Gergő átadását lőtte a kapuba Komiszár Kristóf.  Klasszikus mesterhármas!  0-4

71'   Az év gólját lőtte Irimiás Gergő. 35 méterről bombázta a "vinklibe" a csapat számára megítélt szabadrúgást!   0-5

 

Somogyi Krisztián: -  Ellenmondást nem tűrően kezdtük a mérkőzést, a néhány nappal ezelőtti összecsapásnak a pozitív hozadékát magunkra öltöttük. Akkor kétségbe vontam a helyzetkihasználásunkat, itt pedig tulajdonképpen negyedóra alatt elintéztük a 3 pont sorsát és nem volt kétséges, hogy győztesen hagyjuk el a pályát.

- Remekül játszottunk és fantasztikus volt ezen a találkozón a helyzetkihasználásunk.

- Főleg a mérkőzés elején. A szerdai mérkőzésen is meg voltak a helyzeteink, most többet tudtunk belőle értékesíteni, valóban a mostani helyzetkihasználásunk döntőnek bizonyult. Így hogy a mérkőzés elején a meglévő helyzeteinkből gyorsan tudtunk hármat is értékesíteni. Ezzel az ellenfelünket kissé hitehagyottá tudtuk tenni.

- Komiszár Kristóf 45 percet kapott, szerzett egy klasszikus mesterhármast, majd a szünetben lecserélted.

- Sérüléssel bajlódik és a cseréinknek a többsége is annak szólt, hogy egyrészt mindenki játéklehetőséghez jusson, másrészt így a szezon vége felé kisebb-nagyobb gondjaink vannak. Lehetőség szerint igyekeztem megóvni az embereket attól, hogy komolyabb probléma legyen belőle.

- Tudom, naiv a kérdés, de milyen volt a hangulat a mérkőzés végén?

- Jó volt természetesen, de a mérkőzés közben is mivel a találkozón is jól alakultak a dolgok, kicsit természetesnek tűnt, hogy megint megverjük a Vasast. A szerdai győzelmünk után nem bíztuk el magunkat és a szombati mérkőzésen is eredményesek tudtunk lenni. 

-  Jó ránézni a tabellára és látni, hogy a csapat az 1. helyen áll!

-  Én nem nézem a tabellát, nem foglalkozom a tabellával. Engem az foglalkoztat, hogy amit gyakorlunk, megbeszélünk, amit viszont szeretnék látni a pályán, abból mi és hogyan valósul meg. Persze sokat adtak a fiúk, de ismert, hogy bennem mindig van egy fajta elégedetlenség, az előrelépés érdekében.

- De azért ez működik már 6 meccs óta.

- Örülök neki, de szeretném, hogyha még legalább 6 mérkőzésig működne. 

 

Maros József,  Somogyi Krisztián

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 28 60
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 28 57
3 PUSKÁS AKADÉMIA FC 28 47
4 MTK BUDAPEST 28 44
5 FERENCVÁROSI TC 28 44
6 VIDEOTON FC 29 43
7 DVSC-DLA 28 19
8 ETO FC GYŐR 29 10
fotók
Budapest Honvéd - Sporting CP (U17) Budapest Honvéd - Sporting CP (U17) Budapest Honvéd - Sporting CP (U17)
friss hírek
facebook