Huszonkétszeres korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Fantasztikus csere, győzelem

Fantasztikus csere, győzelem

2016-10-24 12:49

Bp. Honvéd-MFA - Bozsik Akadémia 1-0

A tabellát elnézve egyértelmű esélyesei voltunk a találkozónak és nem véletlenül. Mi az első helyről vártuk a meccset, míg a vendégek az utolsó, 16. helyen, pont nélkül álltak a forduló előtt. A mérkőzés végeztével csak a mi pontjaink növekedtek, de nem volt egyszerű.

Az első igazi lehetőségre a 23. percig kellet várni, ekkor a nyírségiek játékosa, Girdán Levente két szép csel után került helyzetbe, de lövését kapusunk, Dúzs Gellért vetődve fogta. Ezután több helyzetet is kidolgoztunk, de Molnár Rajmund, Pogonyi Benjámin és Fazekas Lóránt is hibázott. Fölényünket az első 40 percben nem tudtuk gólra, gólokra váltani.

Már 7 perc telt el a második játékrészből, amikor Isa Gábor, csapatunk edzője cserélt. Pályára küldte László Dávidot Fazekas Lóránt helyett, és ez zseniális megérzés volt, mert Dávid még nem volt 1 perce a pályán, amikor megszerezte csapatunk számára a vezetést, mint később kiderült, ez a győztes találat volt. A hozzá került labdát először még a kapusba lőtte, de a visszapattanót már nem hibázta el és 3 méterről lőtt a kapuba. Az 52. percben nagy helyzetet hagytak ki a vendégek, Barta Gábor 12 méterről lőtt kapura, de Gellért nagy bravúrral, vetődve szögletre tolta a labdát. Az utolsó 10 percben már csak az volt a kérdés, melyik nagy helyzetünkből szerzünk gólt. Sajnos egyikből sem sikerült, így maradt az egygólos győzelmünk.

Ezzel a sikerrel, 7 győzelemmel és 1 döntetlennel továbbra is vezetjük a tabellát.

 

U15

Bp. Honvéd-MFA - Bozsik Akadémia (Nyíregyháza)  1-0 (0-0)

Bozsik Stadion, műfüves pálya, vezette: Király Szilveszter  (Piskóti Dénes és Somogyi Sára)

Gólszerző: László Dávid (48')

 

Bp.Honvéd-MFA: Dúzs - Tóth M. (Mándoki 60'), Buna, Földesi, Sikorszki - Eördögh (Major E. 71') - Kovács D., Szecsődi (Bónus 60') - Molnár R. (Szunács 71'), Fazekas (László D. 48'), Pogonyi (Kocsis D. 48').

Edző: Isa Gábor

 

GÓL

48'  Molnár Dávid indította László Dávidot, akinek 7 méteres lövését még védte a nyíregyháziak kapusa Talián László, de másodszorra, a néhány másodperce beállt támadónk már nem hibázott és a kipattanó labdát, 3 méterről a kapu baloldalába lőtte.   1-0

Isa Gábor: - Próbáltunk focizni, próbáltunk játszani, de pontatlanabbak voltunk, mint szoktunk, többet hibáztunk a középpályán a passzjátékunkban, lassan juttattuk fel a labdát a védő harmadból a középső harmadba, tehát voltak gondjaink. Ettől függetlenül, a kialakított helyzeteinket nem rúgtuk be, s a vége így izgalmasra sikeredett. Ennek ellenére, azt gondolom, hogy megérdemelten nyertünk.

- Alaposan belenyúltál a meccsbe a 48. percben László Dávid beküldésével, hiszen még egy percet sem töltött Dávid a pályán és gólt lőtt, amivel, mint később kiderült, megnyertük a meccset.

- Ez csak szerencse, mert ha tudtam volna, akkor becserélem az 5. percben. Valóban szerencse kérdése, tudtam mire képes, bíztam benne, hogy gólt fog szerezni, de azt hogy felmegy a pályára és már az első labdaérintéséből gólt fog szerezni, nem gondoltam volna.

- Nyolc mérkőzésen van túl a gárda, immár 7 győzelem és 1 döntetlen a mérleg, ez bizony egy bravúros sorozat.

- Tulajdonképpen ez egy teljesen új csapat, én sem gondoltam volna, hogy így fog sikerülni a bajnokság eleje. Mindig azt mondom, ha versenyben tudunk maradni tavaszra, az jó, mert most úgy néz ki, hogy tényleg sikerül versenybe maradni. Vannak még nehéz meccsek, vannak még rangadók, meglátjuk, hogy tudunk kijönni ezekből a mérkőzésekből.

- A mai mérkőzés bebizonyította, hogy a csapat nagyszerűen tud küzdeni, hogy van bennük potenciál és tud ennél jobban is játszani.

- Persze, persze, most nem játszottunk jól, de nem baj, majd jövő héten igyekszünk úgy dolgozni, hogy  a hétvégén jól játszunk.

 

Maros József

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 29 63
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 28 58
3 DVSC-DLA 29 45
4 FERENCVÁROSI TC 28 39
5 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 28 38
6 PUSKÁS AKADÉMIA FC 28 33
7 ETO FC GYŐR 28 30
8 DVTK 28 17
fotók
Honvéd FC - Taksony (NBIII) Honvéd-MFA - Hódmezővásárhely (NB III.) Honvéd-MFA - Illés Akadémia (U19)
friss hírek
facebook