Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Tóth Péter volt a nyerő

Tóth Péter volt a nyerő

2016-09-22 16:53

Bp. Honvéd-MFA - ETO FC Győr 2-0

Pedig Tóth Petit, aki cserként állt be a szünetben, már majdnem lecserélte Somogyi Krisztián, legalább is tett ilyen irányú megjegyzést a félidő közepén táján. Aztán szerencsére a pályán hagyta és ezzel a mérkőzés végén el is dőlt a vendégek sorsa. De ne rohanjunk ennyire előre. Nagyon fontos mérkőzés elé néztünk, mivel az előző 3 fordulóban, még nem sikerült nyernünk, hiszen a két döntetlen mellett volt egy vereségünk is.

Borongós, de igazi labdarúgó időben kezdődött a találkozó. Az első igazi nagy gólhelyzetet a 33. percben jegyeztük fel, amikor Hajnal Geri jobboldalról, az alapvonaltól visszagurított labdáját, Fogarassy Máté óriási helyzetben, 8 méterről, magasan a felső léc fölé lőtte. A középpályán folyt a játék, mindkét oldalon sokat hibáztak a játékosok. Az 58. percben Tóth Péter 4 méterről lőtt fordulásból magasan fölé. Ez volt az a pillanat, amikor edzőnkben talán érlelődött a gondolat, hogy lecseréli a csatárt, aki nem nagyon találta a játék ritmusát. Talán megérezve az utolsó perceket, de tény hogy szerencsére a pályán hagyta a Pétert, mert ő lett végül a nyerő emberünk. Két remek megmozdulással eldöntötte a mérkőzést, minden jó, ha a vége jó, márpedig ennek a vége nagyon jó sikerült. 

Végre, nagy örömünkre megszereztük első győzelmünket.

 

Bp. Honvéd-MFA - ETO FC Győr  2-0  (0-0)

Bozsik Stadion  műfüves pálya, vezette: Domak Ádám (Szatmári István és Nagy Márk)

Gólszerző: Tóth Péter (87', 89').

 

Bp. Honvéd-MFA: Kemenes - Constantino, Juhász Zs., Csörgő, Tóth R. - Zvara (Mucsányi 57') - Kóródi, Kecskeméti P. - Hajnal (Fehér A. 90'), Komiszár (Tóth P. 46'), Fogarassy (Szabó D. 74').

Edző: Somogyi Krisztián

 

GÓLOK

87'  Nagyon gyors jobboldali ellentámadást vezettünk, a vendégek még nem tudtak visszazárni, Hajnal Geri középre passzolt labdáját, Tóth Péter 2 méterről, estében a kapu közepébe lőtte.  1-0

89'  Leesett az a bizonyos nagy kő... Újabb kontra végén, a csereként pályára lépő, Szabó Dominik remek átadását, a szintén csereként pályára lépett Tóth Péter 15 méterről lőtte a jobb sarokba. 2-0

 

Somogyi Krisztián: - Amiről már az eddigiekben is beszélgettünk, hogy bár gólokat rúgtunk, de a végjátékban a kellő agilitás nem volt meg és a védekezésünk stabilitása is a számszerű eredményben nem volt megfelelő. Szerintem léptünk előre mindkét faktorban és bízunk abban, hogy ez meghozza magával a várva várt  görcsoldást és kicsit önfeledtebben tudunk előrelépni a továbbiaknak.

- Akárcsak az elmúlt héten, Felcsúton, ezúttal is az utolsó pillanatban sikerült gólt, gólokat szerezni. Ez nagy akaraterőről és nagy szívről tesz tanúbizonyságot.

- Valóban, bár meg is fordíthatnám a kérdést, hogy mért kell nekünk ezt mindig így csinálni, hogy hol van az előtte lévő hatvan perc. Én onnan közelítem meg, hogy a munkánk a pályán a mérkőzés végén tud kidomborodni, igyekszünk ezt előbbre hozni, hiszen akár a zágrábi tornánkon is, pont az ellenkezője volt a megfigyelhető hogy a mérkőzés első harmadában tudtunk döntő fölényt szerezni. Jó ezt látni, hogy arra is képesek vagyunk, meg erre is képesek vagyunk, talán előbb-utóbb előjön az is hogy a kettőt összetudjuk illeszteni.

- Ez azért azt mutatja, hogy az utolsó pillanatig ott van a tűz a csapatban.

- Szerettünk volna végre nyerni, az elmúlt időszakban ez nem sikerült és azért tudjuk hogy egy játékost az tud még jobban motiválni, hogyha sikerélménye van. Rész sikereink voltak az elmúlt hetekben is, de igazán a győzelem tudja ennek az ízét visszaadni. 

 

Maros József

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 18 40
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 19 31
3 DVSC-DLA 18 30
4 PUSKÁS AKADÉMIA FC 18 24
5 ETO FC GYŐR 18 23
6 FERENCVÁROSI TC 18 22
7 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 17 22
8 DVTK 18 14
fotók
Honvéd-MFA - Szentlőrinc SE (NB III.) Honvéd-MFA - Debrecen (U16) Honvéd-MFA - Debrecen (U17)
friss hírek
facebook