Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Szép ez a hét

Szép ez a hét

2016-09-09 19:43

Videoton FC - Bp. Honvéd-MFA 1-7

Az elmúlt heti MTK elleni siker után, ezúttal sem várt könnyű ellenfél Isa Gábor fiai számára, mivel a fehérváriak Pallagon, 3-1-re nyertek a DLA ellen. A Videoton elleni mérkőzés az első fordulóból halasztott mérkőzés pótlása volt. 

Nem úgy indult a mérkőzés, hogy fölényesen nyerünk. Még nem telt el egy perc, amikor középen kapott labdát a hazaiak centere Bozai Bence, aki óriási helyzetbe került, 15 méterről senkitől sem zavartatva lőhetett kapura, de kapusunkkal szemben egy az egyben a léc fölé emelt. Nem sokkal később újabb nagy lehetőséget hagytak ki a piros-kékek! Mint később kiderült, sorsdöntő pillanatok voltak ezek a Videoton szempontjából.

Remek pályán, csodálatos időben, sok néző előtt játszottak a csapatok. Isa Gábor öt helyen változtatott a kék-fehérek elleni győztes csapaton, és ez az elején még érzékelhető volt. Öt perc elteltével azonban "kiegyenesedtünk" és ezt követően kiegyenlített játék folyt a pályán. Észrevehető volt, hogy amikor cipeltük a labdát és egyénieskedtünk, mindig közbe tudott avatkozni egy piros mezes játékos, de amikor egyből passzoltunk kicsiben játszva, a hazaiak nem nagyon tudták követni a játékunkat. Egy ilyen szépen kigurigázott akcióból sikerült is gólt szereznünk, de ezt megelőzően, Buna Gabi remek fejesével már 1-0-ra vezettünk. Kiegyenlített első 40 percet láthattak a nézők, mi berúgtuk a kínálkozó lehetőségeket, a hazaiak nem, ez döntő tényező volt.

A második félidő még alig kezdődött el, amikor Pogonyi Benji, remek lövésével háromgólossá vált az előnyünk, amivel el is dőlt a találkozó, de a fiúk nem álltak le és a láthatóan kissé elfáradt hazaiak mellett sorra vezették az akciókat, szebbnél szebb gólokat szerezve. A 78. percben végül a hazaiak igyekezetét siker koronázta. A vége így 7-1 lett!

Különösen dicséretes és öröm volt nézni a csapat szélen vezetett akcióit, amelyek folyamatos veszélyt jelentettek a hazai kapura. Bár az egész csapat nagyon jó teljesítményt nyújtott, a kétgólos Buna Gábort, együttesünk csapatkapitányát, a szintén két találatot szerző Pogonyi Benjit és a balhátvédünket, Sikorszki Bencét mindenképpen szeretnénk kiemelni, valamint Katona Csongort, ők az átlagosnál is jobb teljesítményt nyújtottak.

Szombaton 12 órakor az UTE következik idegenben, a Bánka Kristóf Sportközpontban!

 

U15  

Videoton FC. U15 - Bp. Honvéd-MFA U15   1-7 (0-2)

Székesfehérvár, Sóstói Stadion, füves pálya, vezette: Wehovszky Gergő (Cseh Roland, Körner Viktor)

Gólszerzők: Buna (24', 0-1), Pogonyi (27', 0-2), Pogonyi (41', 0-3), László D. (49', 0-4), Molnár R. (53', 0-5), Buna (59', 0-6), Fazekas (78', 0-7), Lakakisz (78', 1-7).

 

Bp. Honvéd-MFA: Dúzs (László E. 67') - Buna, Horváth M., Csaba Dénes, Sikorszki (Kocsis D. 56') - Kovács D. - Katona (Bónus 56'), Szecsődi (Eördögh 49') - Pogonyi (Major 49'), Molnár R. (Fazekas 56'), László D. (Tóth M. 56').                              

Edző: Isa Gábor

 

GÓLOK

24'   Sikorszki Bence szabadrúgást végzett el az alapvonal közeléből, beívelt labdáját, Buna Gábor fejelte a bal sarokba.  0-1

27'   Molnár Peti körömpasszát, Pogonyi Benjámin 12 méterről, ballal lőtte a jobb sarokba.  0-2

41'   Alig indult a második játékrész és már három volt a különbség! Csaba indította hosszan a baloldalon Sikorszkit, aki még az alapvonal előtt elérte a labdát. Estében két védőt is becsapott, majd visszagurított Pogonyi Benjámin elé, csatárunk 12 méterről, ballal egyből kapura lőtte a labdát, mely a kapus, Virág Levente kezéről a léc alá vágódott. Nagyon szép akció volt!  0-3

49'   Újabb remek támadás végződött góllal. Sikorszki baloldalról, a Vidi térfelének közepéről, az oldalvonal mellől, keresztbe ívelte a labdát, mely átszállt a belső védő felett, László Dávid a 11-es pontnál jobbal átvette és a kiinduló kapus mellett, ballal a bal sarokba passzolta.  0-4

53'  Ezúttal Kovács Dávid ívelt előre baloldalról, a hazai 16-os sarkánál az érkező Molnár Rajmund mellel átvette a labdát, a mozdulattal elfektette a védőjét és a 16-os sarkától kapásból óriási gólt lőtt a jobb alsó sarokba. Gyönyörű egyéni megmozdulás volt!  0-5

59'  Bónus Marcell rúghatott szögletet a baloldalról, az átívelt labdát Tóth Máté visszafejelte középre, csapatkapitányunk Buna Gábor pedig mindenkit túlugorva, 7 méterről a bal sarokba fejelte a labdát.  0-6

76'  Buna adott középre a jobboldali oldalvonal mellől, Fazekas Lóránt  pedig14 méterről, a kifutó kapus kezei között fejelt az üres kapuba.  0-7 

78'   Az utolsó pillanatban sikerült szépítenie a Vidinek. Lakakisz Nikolaosz kb. 25 méterről lőtt a kint álló kapusunk, László Endre fölött a léc alá.  1-7

 

Isa Gábor: - A mérkőzés képe alapján azért nem volt ennyi különbség a két csapat között.  A találkozó elején, az első húsz percben kiegyenlített játék folyt, annyi volt a különbség, hogy ők kihagytak két ziccert, mi pedig a két lehetőségünket berúgtuk és 2-0-val tudtunk fordulni a szünetben. A második félidőt góllal kezdtük, a 20. másodpercben gólt rúgtunk, innentől kezdve eldőlt a találkozó. Az ellenfél feladta, már kevésbé volt éles, nekünk bejöttek a dolgok, így sok lett a vége. Összességében azt gondolom, hogy meg kellett dolgozni a hét gólért.

- Az mindenképpen örömteli, hogy a csapat nem állt le két-három gólos vezetés után sem, hanem gólra törően, sokat passzolva, szépen játszottunk.

- Hát persze, ők még gyerekek, ők azért még gólt akarnak rúgni. Az volt a gond a cseréknél is, hogy a cserék beszálltak és sok volt az öncéluskodás, ők akarták megmutatni, ők akartak gólt rúgni. Sokat cipeltük a labdát a második félidő második részében, onnantól kezdve csak egy gólt sikerült rúgnunk.

- Az oldalvonal mellől nézve a találkozót, sokszor gyönyörködtem a csapat játékában. Gondolom, hogy mint edző azért Te is ott belül tapsolgattál egy-egy gyönyörű szép gól láttán.

- Igen, de összességében én tudom azt, hogy még sokkal több van bennük, mint amit focizunk, ez még nagyon az eleje. Tehát több a hiba, mint amit szeretnék látni. 

- Nem szabad elfelejteni, hogy ez a Vidi 3-1-re nyert Debrecenben és ismerjük a Loki akadémiai csapatait. Ennek függvényében, akár a játékot nézzük, akár az eredményt, mindenféleképpen nagyszerű siker ez a győzelem.

- Szerintem is. Ez a Videoton nem lesz a tabella második felében, inkább a középmezőny tagja lesz. Inkább azt mondom, hogy ma egy szerencsétlen napjuk volt, mert különben nincs ennyi különbség a két együttes között.

 

Maros József

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 28 60
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 28 57
3 PUSKÁS AKADÉMIA FC 28 47
4 MTK BUDAPEST 28 44
5 FERENCVÁROSI TC 28 44
6 VIDEOTON FC 29 43
7 DVSC-DLA 28 19
8 ETO FC GYŐR 29 10
fotók
Budapest Honvéd - Sporting CP (U17) Budapest Honvéd - Sporting CP (U17) Budapest Honvéd - Sporting CP (U17)
friss hírek
facebook