Hússzoros korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Kezdésnek győzelem

Kezdésnek győzelem

2016-09-05 19:37

Bp. Honvéd-MFA - MTK Budapest 4-3

Eljött U15-ös csapatunk számára is a bajnoki bemutatkozás - az 1. fordulóban egy torna miatt halasztottunk- és mindjárt egy rangadóval, az MTK Budapest ellen. 

Kiegyenlített mérkőzést játszott a két csapat, jobbára a két 16-os között folyt a játék. Annak ellenére, hogy sok gól esett, kevés igazán kidolgozott helyzet alakult ki a kapuk előtt. A 7 gól elsősorban annak volt köszönhető, hogy az együttesek elég jó százalékban használták ki az adódó lehetőségeiket. Hullámzó volt a játék, mert volt olyan időszaka a mérkőzésnek, amikor mi, és volt amikor a kék-fehérek uralták a játékot. Az eredmény alakulásából is látni, hogy a 70. percig a gólok számában sem volt különbség a két csapat között. Az utolsó 10 percben 3 gól esett, de lehetett volna még egy, ugyanis mi is rúghattunk 11-est a 76. percben, de Horváth Milán elhibázta. Szerencsére nem sokáig kellett búslakodnunk, mert 1 perc múlva, Bónus Marcell bebiztosította a győzelmet. Sali Róbert fejes gólja már csak szorosabbá tette az eredményt.

Győzelemmel kezdett tehát csapatunk. Minden dicséretet megérdemelnek a fiúk, hiszen egy olyan együttest sikerült legyőzni, mely 3 éve együtt játszik, míg a mienk csak ennek töredékét töltötték együtt. A mutatott teljesítmény mindenesetre nagyon is biztató a következő időszakra. Természetesen van még javítani való a játékon, de ez a győzelem egy másik akadémiai csapat ellen nagy siker.

 

U15  

Bp. Honvéd-MFA - MTK Budapest 4-3 (2-1)

Bozsik Stadion, műfüves pálya, vezette: Török Zsolt (Tóth II Tamás és Kiss II Gábor)

Gólszerzők:  Molnár R. (23', 1-0),  Zuigéber (34', 1-1), Buna (37', 2-1), Kardos (70', 2-2), Pogonyi (71', 3-2), Bónus (77', 4-2), Sali (80', 4-3).

 

Bp. Honvéd-MFA: Megyeri - Buna, Horváth M., Földesi, Major (Sikorszki 72') - Csaba Dénes - Kovács Dávid (Szecsődi 72'), Katona (Eördögh 63') - Kocsis D. (Pogonyi 41'), Molnár R. (Bónus 63'), László (Kovács Dominik 69').

Edző: Isa Gábor

 

GÓLOK

23'  Letámadtuk a vendégeket, labdát szereztünk, a támadás végén Molnár Rajmund lőtt a kapuba.  1-0

34'  Büntetőhöz jutott az MTK, melyet Zuigéber Ákos értékesített.  1-1

37'  Egy szabadrúgást követően, ha szerencsével is, de Buna Gábor révén ismét vezettünk. 2-1

70'  Ismét egyenlő! Kardos Gergely baloldalról vezette befelé a labdát, amikor beért a büntető területre, 14 méterről visszalőtte a labdát a jobb alsó sarokba.  2-2

71'  Remekbe szabott, szépen kigurigázott akciót vezettünk, melynek végén a labda Pogonyi Benjamin elé került, Benji pedig a kapu jobb oldalába lőtte a labdát.  3-2

77'  Már két góllal vezettünk! Újabb szép támadást láthattunk, ezúttal Bónus Marcell tett pontot a támadás végére és lőtt a kék-fehérek hálójába.  4-2

80'  A jobb szélről beívelt labdát, Sali Roland fejelte Megyeri hálójába.  4-3

 

Isa Gábor: -  Igazából azt gondolom, hogy mind a két csapat, jó képességű játékosokból áll. Néha már túlságosan kinyíltunk a középpályán, amit az MTK kihasznált. Egy ikszes mérkőzés volt, de mi egy góllal többet rúgtunk, mint a kék-fehérek.

- Ez volt a csapat bemutatkozó mérkőzése a bajnokságban, 4-3-ra nyertünk, sok gól esett. Tulajdonképpen most egy idény elejei formáról beszélünk vagy ezen a meccsen már látszott, hogy a gárda majd szép lassan felveszi a bajnokság ritmusát?

- Nem játszottunk igazából jól, az akarat az megfelelő volt, azzal nem volt gond. Ez egy új csapat, az MTK pedig a tavalyi bajnokcsapat, ők már együtt játszanak 3 éve, mi meg 8 hete. Ennek ellenére mi tudtunk nyerni, nem érzem, hogy egyébként ez jelentene valamit.

- Sok mérkőzést játszottatok, elsősorban nemzetközi mérkőzéseket, összerázódott már a csapat? Kölcsönösen megismertétek egymást?

- Nagyjából igen, de hát azért még nem tartunk sehol, ezt még össze kell rakni. Tavaly is azért ősszel még "dadogott a nóta végéig", a játékunk, aztán tavasszal meg szinte minden meccset megnyertünk. Remélem most is így lesz.

- Nem könnyű megítélni az erőviszonyokat ebben a bajnokságban, 16 csapat van és most kerültek fel ebbe a korosztályba a játékosok.

- Persze, ezek még gyerekek, itt változhat minden. Egyik nap ez nyer, a másik nap az nyer, ez kiszámíthatatlan, igazi zsákbamacska.

 

Maros József, Isa Gábor

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 28 60
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 28 57
3 PUSKÁS AKADÉMIA FC 28 47
4 MTK BUDAPEST 28 44
5 FERENCVÁROSI TC 28 44
6 VIDEOTON FC 29 43
7 DVSC-DLA 28 19
8 ETO FC GYŐR 29 10
fotók
Budapest Honvéd - Sporting CP (U17) Budapest Honvéd - Sporting CP (U17) Budapest Honvéd - Sporting CP (U17)
friss hírek
facebook