Huszonkétszeres korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Szerető búcsúmeccse

Szerető búcsúmeccse

2016-06-14 11:33

Bp. Honvéd-MFA - Vasas Kubala Akadémia 4-2

A szezon utolsó bajnoki mérkőzésre készült Farkas Tibor és csapata. Az biztos, hogy a gárda a dobogón végez, de hogy melyiken az majd csak a hét végén derül ki. Egy biztos volt a találkozó előtt, nekünk nyernünk kell, a minél jobb szereplés reményében. Karcagi Csaba és Soltész Dominik nem állhatott edzőnk rendelkezésére. Érdekességet fedeztünk fel, ami a két edző személyét illeti. Farkas Tibi bácsi labdarúgó pályafutása alatt összesen 214 bajnoki mérkőzésen szerepelt, ebből 1980-87 között 146 alkalommal a Vasas csapatában. A vendégeket Komódi László irányította, aki szintén összesen 214 alkalommal játszott az első osztályban, 1990-92 között 26 találkozón szerepelt itt Kispesten és közben az 1990-91-ben a bajnokcsapatunk tagja is volt.

Ami a meccset illeti a szünetre felsejlett az U17-es csapatunk mérkőzése, ahol szintén 2-0-ra is vezettünk, de sikerült a Vasasnak egyenlíteni 2-2-re, majd a végére megnyerni a találkozót. Ezen a meccsen sokáig döntetlen volt az állás, azonban az utolsó percekben előbb a Stoke Citybe távozó Szerető Krisztofer ért el szép gólt, majd Soltész Pisti biztosította be a csapat győzelmét. A csapat az első félidő utolsó pillanatában kapott gól után sem esett össze és végig űzve, hajtva az ellenfelet a találkozó hajrájában sikerült kiharcolni a győzelmet. Az együttes szépen búcsúzott ettől a futballévtől és az Angliába távozó Szerető Krisztofertől, akinek sok sikert kívánunk!

Az U16-os csapatunk számára is véget ért tehát a 2015/16-os szezon, az már korábban kiderült, hogy biztos érmes az együttes. A dobogó bármely fokán is végez a gárda, dicséret, elismerés és gratuláció jár nekik és a szakmai stábnak.

 

U16 I. osztály, Felsőház, 12. forduló

Bp. Honvéd-MFA - Vasas Kubala Akadémia   4-2  (2-2)

Bozsik Stadion, műfüves pálya, vezette: Szűcs László  (Hajcsár Lajos, Závotka Csongor)

Gólszerzők:  Kalmár S. (18', 1-0), Király O. (21', 2-0), Dienes Á. (31', 2-1), Ráth V. (45', 2-2), Szerető K. (83', 3-2), Soltész I. (86', 4-2).

 

Bp. Honvéd-MFA: Tóth R. - Barta,  Simó,  Csaba,  Kalmár S. - Darabont - Szendrei (Szeles 87'),  Király O. (Soltész I. 70') - Pisont (Horváth R. 70'),  Kecskeméti L. (Nagy K. 82'),  Szerető (Sebestyén 87')

Edző: Farkas Tibor

 

GÓLOK

18'  Szendrei a felezővonal közeléből lőtte keresztbe a labdát a jobbösszekötő helyén kiugró Kalmár Sándornak, balhátvédünk átvette és 3 lépés után, 7 méterről a kapuba belsőzte.  1-0

21'  Ezúttal a búcsúzó Szerető Krisztofer adott remek gólpasszt. A védők mögé beemelt labdát, a beinduló Király Olivér fejjel elvitte és 10 méterről a kivetődő kapus mellett élesen lőtte a bal sarokba.  2-0

31'  Nem tudtunk felszabadítani a kapunk előtti kavarodásból, Dienes Ádám elé került a labda, a Vasas játékosa pedig 3 méterről belsővel lőtte a kapunkba.  2-1

45'  Dienes Ádám végzett el egy baloldali szabadrúgást. A kapu elé ívelt labdát Tóth Róbert lehúzta, de maga mögé ejtette és a gyorsan eszmélő Ráth Vince fél méterről a kapuba passzolta .  2-2

83'  Darabont átadásával Szerető Krisztofer belépett a vendégek büntető területére és 13 méterről, a balösszekötő helyéről, jobbal úgy lőtte el belsővel a labdát, hogy az a bal kapufa tövéről perdült a hálóba.  3-2

86'  Kalmár Sanyi gólpasszt adott, ezúttal kézzel. Nagy bedobása után, az ötös sarkán helyezkedő, Soltész István, ballal lőtte a labdát a kapuba.  4-2

 

Farkas Tibor: - Ez a nagy meleg azért bizonyos fokig rányomta a bélyegét a mai találkozóra, nem tudtuk a játékunkat hosszabb ideig fenntartani, és ez egyértelműen a nagy meleg számlájára írható. Fordulatos mérkőzést játszottunk, 2-0-s vezetés után sajnos gyorsan elherdáltuk az előnyünket, de a csapat ebben a bajnokságban számtalanszor bebizonyította azt, hogy az utolsó percekre is mindig tud erőt meríteni és most sem történt másként. Még a végére tudtunk két góllal válaszolni, és így azt gondolom, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

- A csapat nem zuhant össze annak ellenére, hogy az ellenfélnek kétgólos hátrányból sikerült egyenlíteni, ráadásul az első félidő utolsó pillanatában. Viszont úgy jöttek ki a fiúk, hogy meg akarják nyerni a meccset és ez egyértelműen látszott a második 45 percben.

- A kapott gól soha nem jön jókor, így ez sem, de szerencsére a szünetben átbeszéltük a dolgokat és ott is azt érzékeltem, azt láttam, hogy elszántan fogunk kimenni a második játékrészre és meg fogunk tenni mindent, hogy megnyerjük ezt a találkozót.

- Volt egy búcsúzó játékosunk is, Szerető Krisztofer.

- Igen. Ennek nyomatékot is adtunk, hiszen a csapatkapitányi karszalag ezen a mérkőzésen rákerült és úgy gondolom a társak méltóképpen búcsúztatták.

- Ő is méltóképpen búcsúzott, hiszen fontos gólt lőtt és kapitányként vezére volt a csapatnak.

- A tavasz folyamán elmondható, hogy amikor a csapat rendelkezésére állt, azokon a mérkőzéseken mindig benne volt a siker lehetősége. Sajnos azért volt jó pár mérkőzés, amin nem tudott részt venni, ott bizony nem is sikerült nyernünk.

 

Maros József

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 29 63
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 28 58
3 DVSC-DLA 29 45
4 FERENCVÁROSI TC 28 39
5 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 28 38
6 PUSKÁS AKADÉMIA FC 28 33
7 ETO FC GYŐR 28 30
8 DVTK 28 17
fotók
Honvéd FC - Monor (NBIII.) Honvéd FC - FTC (U17) Honvéd FC - Illés Akadémia (U19)
friss hírek
facebook