Huszonkétszeres korosztályos magyar bajnok, Alapítva: 2007

magyar futball akadémia

aktuális hír
Meglehet a bronz!

Meglehet a bronz!

2015-06-04 18:47

Bozsik Akadémia - Bp. Honvéd-MFA 3-0

Nyíregyházán nem sikerült nyernünk, így a két ponttal előttünk álló DVSC-DLA otthonában, Pallagon csak akkor érhetjük el célunkat, a 3. helyet, ha legyőzzük majd a hazaiakat. Néhány nappal ezelőtt a Bozsikban, már találkozott az MFA és a Bozsik Akadémia csapata egymással. Akkor a mieink  - U18 és az U17-ből összeállított "vegyes" csapattal - 7-0-ra győztek. Ezúttal is a két korosztályból válogatott a csapat edzője, Jasper de Muijnck, segítője pedig Farkas Tibor volt.

Közel 30 fok melegben, szikrázó napsütésben kezdődött a találkozó, a Szpari edzőcentrumának műfüves pályáján. Az már az első percekben is kitűnt, hogy a mieink alapképességeket tekintve jobb futballisták, csak ebből a mérkőzés folyamán elég keveset láttunk. Akadozott a gépezet, ha pedig a kapu elé értünk a ziccereket bosszantó módon ki is hagytuk. Ami a hazaiakat illeti, sokkal lelkesebben, motiváltabban játszottak, minden labdán rajta voltak, de a fő "fegyverük" az első félidőben kapusuk, Zán Krisztián hatalmas kirúgásai voltak. A nyírségi hálóőr  kirúgásai szinte a tizenhatosunkig szálltak, óriási pánikot és hibákat okoztak a védelmünkben. Egy ilyen kirúgás után a 29 perc elteltével, büntetőből szerzett vezetést a piros-kék együttes. Nem sokkal rá, a 41. percben Tömösvári Bálint vitte el a kapus mellett a labdát, de 16 méterről az üres kapu fölé emelte a labdát. A szünet előtt pedig ismét büntetőhöz jutottak a hazaiak és Bódis István ezúttal sem hibázott.

 A szünetben edzőnk hármas cserével frissítette a csapatot és ez megváltoztatta a játék képét. Feljavultunk a középpályán, aminek az eredménye a sorozatos nagyobbnál nagyobb gólhelyzetek kialakítása volt, de az elképesztő helyzeteket ki is hagytuk. Ezek alapján meg is fordíthattuk volna az eredményt, de ahogy ilyenkor lenni szokott, egy szabadrúgást követően védelmünk kihagyott és 3-0-ra alakult az eredmény. Ez is lett a vége.

A Bajnokság utolsó fordulójában, két csapatunk látogat pénteken Debrecenbe. A már bajnok U16-os csapatunk és a bronzéremért harcba szálló U18-as együttesünk. Egy időben, 14 órakor játszanak a fiúk Debrecen-Pallagon, DVSC-DLA együtteseivel.  

   

U-18

Bozsik Akadémia (Nyíregyháza) U18 - Bp.Honvéd-MFA U18   3-0 (2-0)

Nyíregyháza, edzőközpont, műfüves pálya, Vezette: Szűcs Csaba  (Papp Ervin és Szűcs Norbert)

Gólszerző:  Bódis I. (29', 44', mindkettőt 11-ből),  Lipták B. (78')

 

BHFC: Vajda D. - Máté (Fék 46'),  Nemes,  Fehér I.,  Gergényi - Hegedűs Á., Varga M. (Hegedűs T. 74') - Soós (Bodrogi 46') - Herjeczki (Gergye 46'),  Tömösvári,  Bíró Á.

Edző: Jasper de Muijnck

 

Gólok

29'   A nyíregyházi kapus hosszú kirúgása nagy zavart okozott a kapunk előtt, védőink is bizonytalanok voltak a labdáért vívott harcban és sajnos Vajda Dani is. Végül más választása nem volt, buktatta Bódis Istvánt, a hazaiak középpályását, a játékvezető pedig habozás nélkül mutatott a büntető pontra. A sértett végezete el a 11-est és a balra vetődő Dani mellett a jobb alsó sarokba lőtte a labdát.  1-0

44'  Újabb szabálytalanság, újabb büntető, újabb gól! Ezúttal Gergényi buktatta Hornyák Marcellt a 16-osunk vonalán, a játékvezető ezúttal is büntetőt adott. Ismét Bódis István végezte el a 11-est, ezúttal nem a jobb sarokba, hanem a bal alsó sarokba lőtte a labdát.  2-0

78'  Szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak 25 méterre a kapunktól, a balösszekötő helyéről. A kapunk elé ívelt labda ide-oda pattogott, nem tudtunk felszabadítani, a piros-kékek cserejátékosa Lipták Bence eszmélt a leghamarabb tömörülésben és 6 méterről a jobb alsó sarokba bombázta a labdát.  3-0

Jasper de Muijnck: - Egy új csapattal léptünk pályára és nehézséget okozott a játékosoknak, hogy egy új játékszisztémában játszanak. Csak egyszer edzettünk ezzel a csapattal, ezért láttuk, hogy a kommunikáció és a játék folyamatossága nem olyan volt mint azt szerettük volna. Az is fontos, hogy amikor elkezdjük a meccset, akkor egyből fanatikusan és nagy hatásfokon kell játszanunk, ennek ellenére mi kevés motivációval játszottuk le az első félidőt. Az ebben a játékrészben két büntetőt  is ítélt ellenünk a játékvezető, az első a mi hibánkból, a második szerintem nem volt 11-es, ennek ellenére kialakítottunk 5 helyzetet,  de nem tudtuk őket berúgni.

- A második játékrészben rengeteg nagy gólhelyzetünk volt.

- Igen, ez a 45 perc már jobban sikerült, 8 nagy helyzetet is kidolgoztunk, ebből kettő olyan volt, amikor üres volt a kapu, de ezeket is kihagytuk. Ha legalább az egyiket értékesíteni tudjuk, akkor összeomlottak volna és megváltozott volna a játék képe.  

- Gyengén játszottunk, de láttál-e olyan pozitívumokat melyre a későbbiekben lehet építeni?

- Láttam pozitívumokat, amire a jövőben építeni lehet, például a középpályán, ahol mindig volt szabad emberünk, így megjátszható is volt, azonban a  probléma az volt, hogy megtaláljuk őt a labdával, de amikor sikerült megjátszanunk akkor tudtuk a helyzeteket kialakítani. Erre építeni tudunk.

- Még egy mérkőzés van hátra a bajnokságból, győzelem esetén megvan a bronzérem. Mit vársz a Debrecen elleni összecsapástól?

- Pénteken mindenképpen győznünk kell, mert úgy érhetjük el célunkat, a 3. hely megszerzését.

- Változtatsz-e majd valamiben, hiszen ott már a győzelemhez gólt, gólokat kell majd lőni?

- Mivel nincsen igazi, klasszikus középcsatárunk a csapat keretében, ezért a legnagyobb változások a középpályán várhatóak. Nyilván lesz egy kis változtatás a szisztémában is, mert a Debrecen ellen nem fogunk ennyire nyílt sisakkal játszani, de inkább személyi változásokra lehet számítani.

Maros József

támogatók, partnerek
Macron
OTP Bank
Endo Service
Egressy Iskola

betöltés...
betöltés...

tabella
# Csapat J P
1 MTK BUDAPEST 29 63
2 BUDAPEST HONVÉD-MFA 28 58
3 DVSC-DLA 29 45
4 FERENCVÁROSI TC 28 39
5 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 28 38
6 PUSKÁS AKADÉMIA FC 28 33
7 ETO FC GYŐR 28 30
8 DVTK 28 17
fotók
Honvéd-MFA - Hódmezővásárhely (NB III.) Honvéd-MFA - Illés Akadémia (U19) Honvéd-MFA - Puskás Akadémia FC (U19)
friss hírek
facebook